Nat

Boldogságos Banános Hús

In Sültek on 2014-07-14 at 17:21

Igen, ismét egy történelmi pillanat, egy étel, aminek eddig nem volt neve.* Máskülönben a vagy-vagy ételek családjába tartozik: utálni vagy imádni kell. A névadást megkönnyítette, hogy nálunk imádás van, kedvenc ételnek számít, de körülményes elkészítése arra kárhoztatja, hogy csak ritkán, ünnepi, boldogságos alkalmakból süssem meg.

sajt-banan

A BBH-hoz kell:

  • néhány szelet tarja (vagy karaj, vagy bármilyen laposra klopfolható hús)
  • szeletenként egy negyed banán
  • szeletenként egy fél szelet gépsonka
  • szeletenként egy fél szelet trappista sajt
  • fogpiszkáló
  • a panírhoz tojás, liszt, zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Mármost, az összetevőkből nem nehéz kitalálni, miként készül a Boldogságos Banános Hús, de az élvezet kedvéért leírom, én hogyan csinálom.

Először is, szemrevételezem a gyönyörű hússzeleteket – aki kapja, tarja – és arra gondolok: Hús, hús, hús.

tarja

Azután következik a jól ismert bosszú a lakásfelújító szomszédokon: klopfolás. Nem tudom elégszer leírni, hogy a húsklopfolás alkalmazott művészet, ne trancsírozzunk! Kimért, egyenletes csapásokkal, a hússzelet közepétől indulva, körkörösen kifelé haladjunk. A cél: fellazítani a rostokat.

A szép, lapos, nem széttrancsírozott hússzeleteket enyhén megsózzuk, ezeke kerül majd a sonka, a sajt és a banán, a következőképpen:

sonka-vertMost jön a neheze. A hússzeletből zárt csomagot kell készítenünk. Fogpiszkálót használjunk, lehetőleg ugyanannyit mindegyikhez (nekem ez sosem sikerül), hogy amikor esszük, tudjuk, mennyit kell kiszedni.

TűzöttAmikor összetűztük mindet, jöhet a panírozás. Tiszta pornó porhó:

hus-porhoAzután pedig gyönyörködhetünk a vidáman süldögélő kis húsokban. Látható, hogy olyan boldogok, mint egyszer. És pedig egyszer nagyon boldogok voltak:

Boldogságos Banános Hús És most következne a kép, hogy amikor megsült, feltálalom (rizzsel vagy krumplival vagy gyümölcssalátával, vagy mindezekkel együtt), ketté vágom és látszik a szép rétegezettsége, de sajnos megették, mire ilyen fényképet készíthettem volna, úgyhogy marad a boldogság, a túlcsorduló:

hus-boldog

_______

*általunk ismert neve

Jöjjön:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: