Nat

Gasztroblog – Nat(i)konyha

In Blog on 2012-08-24 at 00:39

Arra gondoltam, hogy létrehozok egy gasztroblogot (is), mert főzni jó, sütni még jobb. Nagyon eredeti, mi?

Egyébként évek óta gondoltam erre. Mégsem csináltam meg, mert hát annyi szép, okos, ötletes, ügyes gasztroblog létezik, minek még egy. Aztán arra gondoltam, hogy annyi szép, okos, ügyes, ötletes gasztroblog létezik – az enyém is csak elfér valahol mellettük, még ha nem is lesz olyan szép, okos, stb.

Az a helyzet, hogy tényleg szeretek főzni, de legjobban akkor, ha jó sok emberre lehet számítani. Szeretek kísérletezni is, de nálam a hétköznapokban természetesen a rutin az úr. Habár minden elismerésem a mártások, pafrék, szufflék, különlegességek mestereié, magam inkább a hagyományos vonalat képviselem. Egyszerű, bárhol beszerezhető alapanyagokból szeretek főzni, és gyakran alkalmazom a felmenőktől tanult technikákat. Szerintem a jó konyhában nagyon is helye van a Nagymama szakácskönyvének, Anyu receptfüzetének, stb. Ó, erről írok is egy bejegyzést – Mi kell a konyhába?

Szóval, a legegyszerűbb dolgokkal fogok itt foglalkozni eleinte, és azt remélem, hogy esetleg jól jöhetnek a cikkek másnak is, főleg annak aki kezdő a konyhában.

És hogy miért a Világ Végén? Mondhatnám, hogy azért, mert 42, de jó, nem mondom.

Egyrészt természetesen a halhatatlan Douglas Adams miatt.

Másrészt valahogy minden konyha egy kicsit a Világ Végén van, már ami jó esetben valaminek a középpontja, mondjuk a családi életé, de nem tudom, megfigyelted-e, hogy minden buli is a konyhában bontakozik ki és ér véget. Továbbá felmerült bennem, hogy ha a világvégi tanyánkon egyszer konyhánk lesz, akár szó szerint is igaz lesz a cím.

Ja és persze 2012 van, ami állítólag a világvége éve (ahogy 2000 is az volt), úgyhogy ha minden jól megy, csak dec. 21-ig írom.

Jöjjön:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: