Nat

Currys pulykamell saláta ananásszal

In Majonézes, Saláta recept on 2012-08-24 at 01:09

Na, ez pontosan olyan étel, ami lehet, hogy elsőre sokakat elriaszt, ráadásul nem is szép (szóval nem egy gasztromagazin-címlapos cucc), de nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon-nagyon finom.

Mielőtt összekeverem, még egész jól néz ki

Nem lehet belőle túl sokat csinálni, mert pillanatok alatt elfogy. Az egzotikus ízeket nem annyira kedvelők is szeretni szokták. Gondolom, a fokhagyma miatt.

Alapvetően ez egy komplett nyári étel, van benne hús, gyümölcs és hidegen ajánlott fogyasztani.

Az arányokkal bánj szabadon, variáld mással is, ha van valami jó újításod, írd alá kommentben.

Kell hozzá:

  • 1 kg csirke vagy pulykmell
  • gomba (lehet szeletelt befőtt vagy nyers, mennyiségre kb. a hús fele)
  • kb. 2 doboz ananász konzerv (lehet nyers is) – lehet belőle kivenni, nem feltétlenül kell mind a két doboz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl majonéz
  • kb. 3 gerezd fokhagyma
  • curry por
  • kicsi só
  • kicsi fehér bors

Először a húst kell felkockázni (lehet kis csíkokra is vágni), minél apróbbra, annál jobb. Kevés olajon sóval borssal megpirítod. A pirítás úgy néz ki, hogy amikor még ilyen, akkor nem jó, türelmesen meg kell várni, amíg minden lé elpárolog róla, időnként kevergetni.

Közben össze lehet dobni a mártást:

A tejszínt a majonézzel (esetleg kis kanál mustárral) összekevered. Belenyomod a fokhagymagerezdeket.

Én ennyi fokhagymát teszek bele

Elkevered, majd mehet bele a gomba és az ananász – ha friss gombából csinálod, akkor a pirítás végén a húshoz dobd hozzá, ide csak az ananász kerül:

Gomba, ananász, kábé így

Az egészet összekevered, beteszed a hűtőbe, amíg a hús elkészül. Ha a hús pirulni kezd, és nyers gombád van, szeletelve dobd hozzá, forgasd meg kicsit (a gomba elég hamar megpuhul) aztán az egészet szórd meg curry porral. Ne sajnáld, ettől lesz finom:

Jól hintsd meg curryvel

Ha szép sárga az egész, száll a remek illet, lehúzhatod a tűzről, és vagy vársz egy kicsit vagy azonnal hozzáöntöd a mártáshoz.

A kutyulás bonyolult folyamata

Az étel ezennel tulajdonképpen elkészült. Még egy kis időre (egy-két órára) hűtőbe kell tenni, mert igazán csak hidegen jó. Másnap is finom.

Jöjjön:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: